Luinpa äsken wikipediasta ja muualta sekä länsimaalaisen että kiinalaisen horoskooppini. Länsimaalaisessa olen Kauris, kiinalaisessa Tuli-jänis, ja noista kirjoituksista tuli mieleen kaikenlaista, esimerkiksi sellainen, että kuinka paljon horoskoopit loppujen lopuksi kertovat ihmisestä?

Wikipediasta poimittuja muutamia kohtia:

- Kauris-ihmisellä on hyvin monimutkainen luonne. Hän on jonkin verran sisäänpäinkääntynyt ja sotkeutuu harvoin asioihin. Koko elämänsä ajan hän pysyy kummallisena arvoituksena ystävilleen.

Monimutkainen luonne ja sisäänpäinkääntynyt pitää itsestäni paikkaansa. Sen sijaan asioihin sotkeutuminen riippuu sen hetken mielentilasta. Jos minulla on paljon omaa ajateltavaa niin annan toisten asioiden olla. Ja kyllä, minulle on usein sanottu, että olen vähän outo ja kummallinen.

- Hän on mietiskelevä ja hänen vaitelias käyttäytymisensä saa hänet vaikuttamaan ikäistään vanhemmalta jo silloin, kun hän on vielä aivan nuori. Hän on levoton ja pessimistinen luonne ja hän epäilee itseään. Hän on kuitenkin huomattavan kunnianhimoinen ja pyrkii aina korkeimpiin asemiin.

Jep, olen usein hiljainen, mutta se ei tarkoita ettenkö saisi suutani auki, ja kun sen saan, yleensä huomaan että ympärilläni on aika hiljaista.. Epäilen joskus itseäni, sekin on totta. Kunnianhimoinenkin olen, sitä ei käy kiistäminen.

- Hän suhtautuu elämään varauksella, koska hän on varovainen ja kaukonäköinen.

Jepjep, jos esimerkiksi aloitan uuden parisuhteen, haluan suhteen, joka voi jatkua vielä vuodenkin päästä, vaikka olen vasta 18. Myös suunnittelen kaikki liikkeeni huolella.

- Joissakin tapauksissa hänen hyvät ominaisuutensa muuttuvat luonnevioiksi. Silloin hänestä tulee epäluotettava, itsekäs, käskevä, petkuttaja ja valehtelija. Hän saattaa myös olla suunnaton perverssi. Kauris-ihmiset pakenevat yhteiskuntaa ja ihmissuhteita. He rakastavat yksinäisyyttä ja haluavat säilyttää oman rauhansa hinnalla millä hyvänsä.

Näistäkin osa pitää paikkaansa, mutta en perverssi. Joskus haluan vain ajaa omaa parastani, ja silloin mieleni muuttuu yleensä itsekkääksi ja käskeväksi.Olen aika tempperamenttinen luonne, enkä anna helposti periksi asioissa, joissa tunnen olevani oikeassa. Mutta ei voi sanoa, että pakoilisin yhteiskuntaa ja ihmissuhteita. Jos minulla ei olisi minkäänlaista ystävää, kaveria, sukulaista ym. luultavasti tekisin itsemurhan. Mutta omaa rauhaa rakastan, ja jos se minulta viedään, siittä saa sen viejä viellä kuulla. Haluan säilyttää omat juttuni itselläni, oli ne jutut sitten mitä tahansa.

- He ovat hyvin pidättyväisiä ihmisiä, joilla on usein tutkimaton ilme kasvoillaan.

Kyllä, usein pokerinaama pitää.

- Olipa hänen ammattinsa mikä tahansa, hän on työssään aina tunnontarkka.

Tämä taas riippuu työstä. Viime kesätyö myyjänä kodinkoneliikkeessä oli yhtä helvettiä, nyt talkkarin hommat, rokrok.

Kauris siis piti tämän verran paikkaansa. Antaa tuon kiinalaisen tällä kertaa olla, mutta käykää lukemassa http://www.varjojenkirja.com/kiinalainenhoroskooppi.html?b=1&kid=4 ...